Lena Bredberg

Stora Wäsby Ridanläggning

Stora Wäsby Gård och stall

Stallet är beläget på Stora Wäsby Gård ca 2,5 mil norr om Stockholm/Upplands Väsby och ridanläggningen drivs av Jan och Lena Bredberg. Janne arbetar heltid som major på Livgardets Dragoner, men arbetar på gården under sin lediga tid. Lena driver stallet och häst/ridutbildningen på plats. Janne och Lena tog över Stora Wäsby ridanläggning 1 september 1999.

Lena är B-tränare i fälttävlan och C-tränare i hoppning, ridinstruktör (RIK II) och märkesdomare i dressyr B-banbyggarlicensen är inte aktuell längre pga tidsbrist. Lena är utbildad gymnasie- och högstadielärare i svenska, religion och historia, men har sedan 1985 arbetat heltid som ridlärare. Först på Svedens Ponnyklubb i Falun (lägerledare sedan 1977), på Djursholms RS hos KG Svensson, på Väsby Ridskola samt ridskolechef hos Vallentuna RS i 11 år.

Idag arbetar Lena mest som tränare och hästutbildare men även som konsult åt ridskolor och anläggningar som behöver hjälp med ekonomi, personal, tävlingsverksamhet mm.

Lena har tävlat CNC*** fälttävlan, 135 hoppning och MSV B:2 dressyr allt på den egna uppfödningen Batman (e. Robin Z u. Baguette ue. Galant) Lena och Batman var distriktsmästare i fälttävlan 2002.

Janne och Lena har två döttrar Anna och Maria som tävlar i hoppning och fälttävlan.

Lena har träningar i hoppning, dressyr och teräng samt inridning-tillridning och försäljning av hästar. Vill du komma i kontakt med Lena ring 070 - 755 21 49 eller
via mail

Uppstallning på Stora Wäsby Stall

Stallet är ett helinackorderingsstall med 47 boxar som ligger 25 min från T-centralen, beläget vid vackra Stora Wäsby Slott i Upplands Väsby, med goda kommunikationer.

Stallhyra ligger på mellan 5500 och 7500 kr beroende på hur mycket man vill göra själv.

Fodring 4 ggr/dag, 9 kg hö och 5 kg havre eller korn samt mineraler. Utetäcke på och av samt utsläpp och intag från hage, heldag fm eller em. Hyresgästen kan reglera hyran genom att mocka själv, ta helgpass, lasta hö mm. Självmockning ger avdrag på 700,-/månad.

Isolerat ridhus 20 x 60 m med speglar, harvas varje dag och underhålls löpande, ridhuset är till främst för de uppstallade. Utebana 40 x 60 med kvällsbelysning, samt underbar ridterräng i skogar och på fält. I år blev även terränghagen klar, utrustad med olika typhinder, diken och en vattengrav. 

Skrittmaskin finns.

Sommarbete på plats om så önskas.

Vuxen och kunnig personal som ser till den dagliga skötseln. Man har möjlighet att få hjälp med utbildningen av sig och sin häst samt en rad extratjänster om så önskas.

En trevlig klubb som anordnar fester och har med lag i allsvenskan samt en mkt trevlig stämning i stallet. En klubb för hela familjen även du som inte rider !

Välkomna !

På bilden är Batman född 1990 med Maria född samma år när de vann Equlity line cup i Fälttävlan. Batman är efter Robin Z och Lenas egen uppfödning u: Baguette efter Galant som Lena har placeringar upp till två stj fälttävlan , msv dressyr och 130 cm hoppning på.

Batman var trea i Nordiska mästerskapet för Young rider 2006 med maria då 16 år.